utorak, decembar 06, 2022

Pletiva od trske, predstavljaju jeftino i odlično rešenje za pokrivanje  žičanih ograda, za nastrešice itd.

Pletiva od trske mogu biti retka i gusta.  Proizvodnja se obavlja na mašinama iz Austrije, upletene su specijalnim tankim najlonom iz Danske.

Kod procesa proizvodnje vrlo je bitno da svaka stabljika trske prodje kroz klasiranje, čišćenje i kontrolu, kako bi pletiva od trske zadovoljile osnovne kriterijume kvaliteta, i mogle da se upotrebljavaju za različite namene.

            

 

   Natura group opremila štand opstine Žabalj na beogradskom sajmu turizma krajem februara. Rinfuzni suncobrani sa postoljem, kao i talasasti suncobrani od trske, bar pultovi, garnitura za sedenje i barovi u kombinaciji trska drvo, našli su se na sajmu.

   

 

Retko pletivo od trske – štukatur,  pored drugih osobina, odlično se pokazalo u gradjevinarstvu- kao  nosač maltera,  pogotovo kad su u pitanju starije kuće izgradjene od  zemlje koje zahtevaju prirodan način adaptacije, kako bi se sačuvale i nadogradile suštinske karakteristike kuća u pogledu dobre temoizolacije i ''prirodnosti'' zidova.  

   

adaptacija kuce  adaptacija kuce   adaptacija kuce      

Proces proizvodnje termoizolacije od trske mašinskim putem. Ploče od trske su pričvršćene neradjajućim pocinkovanim žicama, moraju biti dobro  "presovane"i kontrolisane, kako bi ispunile zahteve-ateste - o termičkoj i zvučnoj provodljivosti i kao i atest o savojnoj čvrstoći.      

                       

Procenjuje se da se oko 40% ukupne energije troši u zgradama u Evropi. To predstavlja mnogo veće trošenje nego u transportu ili industriji.

Zahvaljujući evropskom zakonodavstvu,  nove gradjevine ce morati da budu izgradjene do 2020.  sa skoro „ nultom potrošnjom energije“.  Kod nas - postojanje pravilnika o energetskoj efikasnosti zgrada, ni jedan objekat izgrađen posle septembra 2012. neće moći da dobije upotrebnu dozvolu ili da bude uknjižen ako ne bude imao energetski pasoš – zelenu legitimaciju.

Prednosti naše izolacije od trske u odnosu na ostale izolacione materijale i proizvodjače:

  1. Trska kao izolator predstavlja najveću energetsku efikasnost koja se godinama ne smanjuje.
  2. Otporna na glodare, zbog svoje staklenaste i „oštre“ strukture.
  3. Ne koriste se nikakve hemikalije.
  4. Omogućava pravilno disanje kuće - bolji kvalitet vazduha i bez budji.
  5. Jedino ploče proizvedene mašinskom presom,  atestirane, dobro presovane, mogu da ispune prethodne karakteristike, sto nije slučaj sa mnogim proizvodjačma.
  6. Profesionalni saveti ugradnje jedino mogu da garantuju dugovečnost preko 50 i više godina izolacije.

U Čurugu smo uredili plažu koja izlazi na Tisu, sa suncobranima od trske, kabinama za presvlacenjem i ostalom opremom.  Više slika možete pogledati u kategoriji proizvodi  - suncobrani tip - talasasti.

                                                          

Od avgusta 2012.g. poslujemo pod imenom “NATURA GROUP”

 

U martu 2012.g. počeli smo proizvodnju specijalnih konusnih trščanih ploča za Italiju za dva velika objekta sa kružnim krovovima. Tehnologiju smo prilagodili novim rešenjima, zahtevnom proizvodnom procesu i tako, proširujući asortiman, dobili nov proizvod za kružne krovove od trske.

Košnja trske je obavljena u periodu od decembra 2011.g. do februara 2012.g. Obavljena je mašinski i ručno na trsticima u okolini Žablja.

U junu 2011.g. uradjen veliki projekat “Maldivi” na tv “Happy”, krovovi od trske, ležaljke, suncobrani od trske…

copyright Natura Group, design by  EON dizajn